Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Figyelem!

A megtekinteni kívánt tartalom archív.

Az MTT legfrissebb hírei

Magyar Transzplantációs Társaság XXV. Jubileumi Kongresszusa (Szeged, 2024. május 30. – június 1.)

2024.03.13. - MTT

Tisztelt Tagtársak, Kedves Kollégák!

Idén a Magyar Transzplantációs Társaság éves kongresszusa most már tavasszal, stílusosan „a Napfény városában”, Szegeden kerül megrendezésre.
A város tavaszi szépsége inspirálóan kellemes környezetet biztosít a tudományos konferencia számára. Az idén vezetőség választás is lesz, mely már a megújult alapszabály szellemében kerül megrendezésre.

A tudományos előadások mellett az e-poster szekcióban is érdekes esetek megbeszélésére lesz lehetőség, a már megszokott „cheese&wine” kíséretében. Meghívott előadóként a szakma kiemelkedő képviselői fejtik majd ki álláspontjukat egy-egy izgalmas témában.

Évről évre fontos téma és problematika az átültethető szervek számának növelése, valamint a már transzplantált szerv funkciójának hosszútávú megőrzése. Ennek megfelelően idén a vezető témák: a marginális szervekkel történő transzplantáció, az élő donoros átültetések, valamint a biomarkerek és molekuláris diagnosztika szerepe az után követésben.

Emellett jónéhány – a transzplantációhoz kapcsolódó, támogató cég szimpózium és/vagy kerekasztal megbeszélés keretében biztosít lehetőséget érdekes témák megvitatására.

A konferencia ideje alatt a fiatalok számára érdekes, gyakorlati „workshop”-ot biztosítunk, ahol az érdeklődők – előzetes regisztrációt követően –  felmérhetik, fejleszthetik, gyakorolhatják manuális készségeiket.

Az előadások közötti szünetek és étkezések további részletes megbeszélésekre, barátságok alakítására, szorosabbra fűzésére biztosítanak kiváló esélyeket. A helyszín – előadóterem, konzultációs terem, kiállítási terület, közösségi tér mind a tudományos előadások, poszter szekció, mind a szakmai kiállítások által támasztott igényeket kielégíti és alkalmat ad a személyes beszélgetésekre is.

A Szervező és Tudományos Bizottság nevében kívánunk mindenkinek sikeres és hasznos konferenciát! Reméljük, hogy valamennyien hasznos, új ismeretekkel és élményekkel gazdagodva térhetnek haza.

Dr. Szederkényi Edit

Szegedi Tudományegyetem, ÁOK,
Sebészeti Klinika,
Transzplantációs Osztály

Prof. Dr. Lázár György
Szegedi Tudományegyetem, ÁOK
Sebészeti Klinika igazgatója 

 

Kongresszus helyszíne:  Hunguest Hotel Forrás**** (6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.)

A rendezvény weboldala: https://mtt.clubservice-event.hu/

 

Kedvezményes jelentkezési határidő: 2024. április 18.

Szállásfoglalás határideje: 2024. április 18.

Jelentkezési határidő: 2024. május 22.

Online jelentkezés: https://pco.hu/registration/index.php?cong=180&form=187

 

A Tudományos Bizottság kéri a kollégákat, hogy jelentsenek be a megadott témákhoz kapcsolódó előadásokat, illetve poszter prezentációkat.

– marginalis donor (főtéma)
– élő donoros transzplantáció  (főtéma)
– biomarkerek, molekuláris diagnosztika  (főtéma)
– vesetranszplantáció
– májtranszplantáció
– szívtranszplantáció
– tüdőtranszplantáció
– immunológia, immunszuppresszió
– transzplanációs koordináció
– diagnosztika
– egyéb
 
 
Az előadásokat és poszter prezentációkat online módon kérjük bejelenteni és feltölteni: https://casm.pco.hu/casm.php?congress=251

Az előadások/poszter prezentációk absztraktjainak beküldési határideje: 2024. március 25.
A megadott időpont után beérkezett absztraktokat nem áll módunkban elfogadni.

Az absztraktok elfogadásának visszaigazolása: 2024. április 12.

Végleges szakmai program: 2024. április vége

Felhívjuk a figyelmet, hogy idén is – ahogy minden évben – a kongresszuson elhangzott előadás/poszter cikk formájában megjelentethető a Trasplantation Proceedings folyóiratban, melynek költségeihez a Társaság korlátozott mértékben hozzájárul. Javasoljuk, hogy aki élni kíván ezzel a lehetőséggel, tudományos munkáját ilyen formában készítse el, ugyanis a konferencia után csak rövid határidő áll rendelkezésre a cikk benyújtásához.