Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MTT legfrissebb hírei

III. Transzplantációs Nefropatológiai Fórum – Online továbbképző konferencia (2022.03.21. 14:00-17:40)

2022.03.17. - MTT

A veseátültetés fejlődéséhez elengedhetetlen volt a hisztopatológia és a transzplantációs klinikum – nefrológia, immunológia és sebészet – szoros együttműködésének a kialakulása. Ennek jegyében tartották meg 30 évvel ezelőtt 1991 augusztusában a kanadai hegyvidéki üdülőhelyen, Banff -ben először azt a konferenciát, ahol megalkották a transzplantált vese rejekciójának nemzetközi és standardizált kritériumait.

Az első konferenciát a helyszín nevét megőrző – Banff Conferences on Allograft Pathology – két évenként megrendezett sikeres folytatás követte, az ún. „Banff klasszifikáció” -val biztos alapot nyújtva a transzplantációs patológia folyamatos fejlődéséhez. Ezeket az alapokat a hazai vesetranszplantáció se nélkülözheti, ha meg akar felelni a nemzetközi standardoknak, ezért a MANET Nefropatológiai és Transzplantációs Bizottságának szervezésében a szakterületen érintett, gyakorlott patológusok és nefrológusok részvételével 2020-ban a Banff konferencia mintájára Kecskeméten megrendezésre került az I. Transzplantációs Nefropatológiai Fórum. A résztvevők elkötelezték magukat a fórum folytatása és rendszeressé tétele mellett, azonban a személyes részvétellel zajló kiscsoportos fórum a COVID-19 pandémia mellett irreálissá vált és sajnos 2022-re is így maradt.

A szervezők ezért a 2021-es II. Transzplantációs Nefropatológiai Fórum mintájára a transzplantációval foglalkozó vagy aziránt érdeklődő szélesebb szakmai közönség számára a folyamatosság fenntartása érdekében a III. Transzplantációs Nefropatológiai Fórumot ismét online továbbképző konferenciaként hirdetik meg néhány újabb aktuális kérdés fókuszba állításával.

A továbbképző konferencián a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A program megtekinthető ide kattintva

További részletek, online regisztráció ide kattintva: http://www.eqcongress.hu/kongresszusadat/tnf/